STU Ådalen

Hos STU Ådalen har vi fokus på arbejdslivet og det, der skal ske efter STUen. Vi laver undervisning på en praktisk måde og hjælper med at finde ud af, hvad den enkelte elev har lyst til at arbejde med eller uddanne sig til. Eleven kan komme i praktik i virksomheder uden for Ådalens regi. Vi hjælper med at skabe den fornødne bro til det aktuelle praktiksted, som eleven viser interesse for. Vi udvikler elevens faglige og almene dannelse i individuelle forløb, som tager afsæt i elevens interesser og talenter. Vores succeskriterie og mål er at få gjort eleven parat til at begå sig i samfundet. STU Ådalen er ligeledes forberedende til ordinær uddannelse.

Dyrelinje

Her vil du komme tæt på Ådalens dyr. Vi har muldyr, geder, kaniner og høns. Arbejdsopgaverne inkluderer udmugning af bokse, fodring og generel pleje af dyrene. Dette er en fysisk krævende beskæftigelse, der foregår i tæt kontakt med naturen og dyrene.

Grøn linje

Denne linje giver dig mulighed for at være udendørs, hvor du sammen med pedellerne på Ådalen kan arbejde med vedligeholdelse af grønne områder og bygninger. Du vil beskære buske, slå græs, og udføre småreparationer.

Køkkenlinje

Som en del af køkkenlinjen arbejder du med opvask, madlavning og klargøring af måltider. Du lærer at håndtere køkkenredskaber, forberede enkle retter og sikre, at alt er hygiejnisk. Du vil også skulle gennemgå et hygiejnekursus, hvor du vil få et bevis efter kurset.

Praksis linje

På praksis linje arbejdes der meget med ADL træning, herunder brug af MitID, hvordan administrere man sin økonomi og generelle hverdags gøremål. Delelementer fra praksislinje, vil være til stede i alle STU’ens linjer.

STU undervisning

Hos STU Ådalen udarbejdes der et skema til alle unge. Nogle aktiviteter er gennemgående hos alle elever, såsom fælles morgenmad og frokost, da vi prioriterer samvær og fællesskab, hvor andre fag/aktiviteter er individuelt skemalagt, alt efter linjefag.

Onsdag har vi tur dag, hvor vi tager på forskellige turer for at lære at omgås hinanden og andre, tage offentlige transportmidler og opnå ny viden og læring gennem andre læringsformer.

Årshjul

På STU Ådalen, går vi meget op i traditioner og højtider, hvorfor vi også ynder at fejre, undervise i og pynte op til disse. På nedenstående årshjul, kan der ses de traditioner vi fejre i løbet af året, samt vores andre faste års aktiviteter.

STU Ådalens er for unge, der af fysiske eller psykiske årsager, ikke umiddelbart kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse.

Vi modtager gerne både interne og eksterne elever til undervisning på STU Ådalen. I de faciliteter vi har nu, ønsker vi et maks. på 10 elever. Herudover har vi unge fra opholdsstederne i beskæftigelse, i de perioder de bliver afklaret/motiveret til at påbegynde anden uddannelse eller arbejde.

For os er det vigtigt at de unge bliver udfordret til at opholde sig i større grupper socialt, både for at klargøre dem til job eller uddannelse, men også for at komme ud af deres egen comfortzone og udvikle deres sociale kompetencer.

STU Ådalen modtager unge:

  • med personlige, sociale og/eller faglige vanskeligheder
  • der er behandlingskrævende
  • med diagnoser heriblandt ADHD, autisme og borderline
  • der har eller er i fare for at udvikle social fobi
  • der har brug for særlig tilrettelagt undervisning bl.a. 1:1 undervisning
  • med skoleværing

Der lægges vægt på at få skabt nye historier, hvor eleven kan føle sig tryg og hermed højne muligheden for udvikling og læring.

Undervisningen på STU Ådalen indeholder langt mere end traditionelle skolefag. Det kan som eksempel være botræningsaktiviteter, værkstedsundervisning, virksomhedsbesøg og indsigt i samfundsforhold. Det vigtigste er, at undervisningen altid understøtter den enkelte elevs udvikling på baggrund af elevens forløbsplan.

Der undervises individuelt ud fra ”zonen for nærmeste udvikling”. Det er et mål, at eleven vil opleve at have ansvar, og at der er brug for vedkommende, for dermed at højne elevens selvværdsfølelse, samt lave nye fortællinger omkring sig selv.

På STU Ådalen undervises på baggrund af den uddannelsesplan, som er udarbejdet af UU, den unge og forældrene.

På baggrund af uddannelsesplanen udarbejder STU Ådalen en individuel undervisningsplan til hver enkelt deltager på STU. Det betyder ikke, at den unge nødvendigvis skal sidde alene med en lærer, men det betyder, at selvom der er flere unge i samme lokale, skal de hver især undervises efter, hvad der står i deres individuelle undervisningsplan. For nogle elever og i nogle undervisningssituationer vil enkeltmandsundervisning naturligvis også være en del af STU.

For at sikre en løbende og individuel progression i undervisningen justeres uddannelsesplanen efter behov og mindst en gang om året. Denne justering foretages i tæt samarbejde mellem UU-vejleder og STU med den unge og dennes forældre.

Læs mere og takter og pladser.

Brug for mere viden?

Kontakt os endelige, såfremt du har spørgsmål eller ønsker at se skolen.

Du kan orientere dig mere om hvad en STU er og betyder på Uddannelsesguiden, Børne- og undervisningsministeriet og Retsinformationen.

Visitation?

Alle henvendelser omkring visitation til Opholdsstedet Ådalen bedes rettet til:

Forstander Karina Nilausen

Afdelingsleder Mikala Von Schoubye

Afdelingsleder Patricia Haurholm Bøgelund

Opholdsstedet Ådalen

Børne-ungehjem for unge mellem 15 og 23 år, beliggende i Karise på Sydsjælland.

Vi stræber efter et varmt, trygt og stabilt miljø for de unge, hvor vores primære udgangspunkt er udvikling af færdigheder, styrkelse af selvværd, spirende livsglæde og selvstændighed hos de unge.

Sammen skaber vi de gode fortællinger!

kontakt os
Scroll to Top