Spørgsmål og svar

Vi ønsker på opholdsstedet Ådalen, at skabe så stor gennemsigtighed som muligt. Det betyder, at vi naturligvis står til rådighed, hvis der måtte være spørgsmål. Det kan være sagsbehandlere, der ønsker afklaring om aktuelle forhold, en ung som ønsker viden om livet på et opholdssted for unge, eller en forælder som har brug for svar på noget de er nysgerrige på eller undrer sig over.

Ja, det kan man godt. Det er også muligt at have overnattende gæster i weekenden. Det skal blot være aftalt inden. Vi er altid glade for at støtte op om de unges venskaber, så venner er velkomne på opholdsstedet.

Vi er et opholdssted for unge. Vi modtager unge i alderen 15-18 år. Der er mulighed for at blive boende længere, såfremt man af kommunen bevilges efterværn, eller at man visiteres efter §107.  Så kan man blive på opholdsstedet Ådalen til man er 23 år.

Ja, du skal holde de aftaler vi indgår. Vi støtter naturligvis op omkring alle vores unges skole/uddannelse og erhvervsforløb. Det er i øvrigt vores vurdering, at vores elever er glade for at gå i de skole- og uddannelsestilbud de er tilknyttet.

Nej, normalt ikke. I enkelte tilfælde i forbindelse med store ture, kan der blive tale om en mindre egenbetaling fra sin opsparing. Vi afholder som hovedregel en stor fælles skitur hvert år, samt søger at planlægge en række attraktive tilbud i løbet af sommerferien. Ture er en væsentlig del af livet på opholdsstedet Ådalen.

Det betyder særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Alle unge under 25 har retskrav på en ungdomsuddannelse. STU uddannelsen er for de elever der for eksempel ikke er klar eller egnet til en af de øvrige ungdomsuddannelser. På Opholdsstedet Ådalen tilrettelægger vi i samarbejde med anbringende myndighed STU-forløb for de unge, der er vurderet egnede til denne ordning. Derudover samarbejder vi med en række STU-tilbud, til stor gavn og glæde for vores elever.

Mangler du svar på noget er du altid velkommen til at skrive på info@opholdsstedet-aadalen.dk eller ringe til forstander Karina Nilausen på +45 51 41 79 70.

Visitation?

Alle henvendelser omkring visitation til Opholdsstedet Ådalen bedes rettet til:

Forstander Karina Nilausen

Afdelingsleder Mikala Von Schoubye

Afdelingsleder Jens Hansen

Opholdsstedet Ådalen

Mindre opholdssted for unge mellem 15 og 23 år, beliggende i Karise på Sydsjælland.

Vi stræber efter et varmt, trygt og stabilt miljø for de unge, hvor vores primære udgangspunkt er udvikling af færdigheder, styrkelse af selvværd, spirende livsglæde og selvstændighed hos de unge.

Sammen skaber vi de gode fortællinger!

kontakt os
Scroll to Top